Bitcoin is dramatisch aan het terugzakken, De koningsmunt heeft de afgelopen dagen gestaag aan waarde verloren. De BTC prijs is geleidelijk onder het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde gezakt naar een handelsniveau. De waarde van de token is de afgelopen week met meer dan 14% gedaald en wordt momenteel verhandeld op $21.160,77.

BTC beren zijn terug.

De aanwezigheid van de bulls in de voorgaande weken zorgde ervoor dat de prijs van BTC omhoog schoot naar meer dan $25.200. Deze waarde bleef op BTC’s nieuwe all-time high voor meer dan twee maanden na de verpletterende klap van de negatieve crypto-markt. De prestaties van deze week stoppen echter abrupt de opwaartse trend van de prijs. De beren zijn teruggekeerd, en de hele trend is omgeslagen.

De prijs van bitcoin heeft zich verwijderd van zijn overpriced gebied. Deze beweging heeft deze week geleid tot een retracement vanaf zijn directe weerstandsniveau. Bovendien is opgemerkt dat walvissen en andere langetermijnbeleggers hun holdings verkopen. BTC daalde en verhandelde tussen $23.000 en $24.000 tijdens deze snelle sell-off.

Samen met de prijs van Bitcoin die daalde, kelderde die van altcoins en andere cryptocurrency tokens ook. De hele cryptocurrency markt staat rood nu de neerwaartse prijs trend intensiveert. Op dit moment is de markt houding ongunstig. De crypto markt Fear and Greed Index, die in de loop van de week daalde van 47 naar 30, is daar het bewijs van.

Zodra de sell-off de prijs van BTC verlaagt, zullen de stieren zich waarschijnlijk terugtrekken. Om het trending patroon te beheersen, verschenen de beren. De prijs ligt onder het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde (WMA) van $23.000. Met name zou de prijs onder de $21.000 kunnen dalen als er beren aanwezig zijn.

Daling Bitcoin-prijs: opinies analisten.

De MVRV 7-daagse Detrend Oscillator heeft onlangs een bearish divergentie stroom in het BTC-prijs patroon laten zien. Zo’n prijs trend voorspelt een prijsdaling in de toekomst. Daarom is er nog steeds een kans dat de prijs van Bitcoin onder de $21.000 tot $20.000 range zal gaan.

De prestaties van de cryptomarkt zijn door andere redenen veranderd. De plannen van de Federal Reserve om de rente in de komende maanden aanzienlijk te verhogen, hebben een fatale klap uitgedeeld aan de positieve ontwikkeling richting cryptocurrencies. Daarnaast zijn de aanzienlijke sell-off druk en de instroom van deviezen bijdragende factoren.

Wat betreft het huidige prijs traject van Bitcoin, hebben bepaalde cryptoanalisten in de industrie hun perspectieven geuit. Deze personen zijn onder andere BigCheds, Crypto Tony, Michael van de Poppe, en Crypto Birb, die op voorhand voorzagen dat de BTC-prijs onder de drempel van $22.700 zou zakken. Het 200-WMA zal volgens hen helpen om het niveau omhoog te brengen. Ook gaf internetondernemer Kim Dotcom eerder al aan dat er een grote crash nodig is voor crypto om mainstream te worden.

Bitcoin Bulls schatten de Fed verkeerd in.

Na een lokale bodem van ongeveer $17.500 in juni, steeg de prijs van bitcoin met bijna 45% terwijl het een stijgende wig creëerde.

Het is interessant om op te merken dat het moment waarop Bitcoin een opwaartse beweging zag, toevallig ook overeenkwam met de stijgende overtuiging van beleggers dat de inflatie zijn hoogtepunt heeft bereikt en dat de Federal Reserve al in maart 2023 zal beginnen met het verlagen van de rentetarieven.

De anticipatie werd verhoogd door Fed-voorzitter Jerome Powell’s 27 juli FOMC verklaring. Powell: “Naarmate de koers van het monetaire beleid verder verkrapt, zal het waarschijnlijk passend worden om het tempo van verhogingen te vertragen terwijl we beoordelen hoe onze cumulatieve beleidsaanpassingen de economie en de inflatie beïnvloeden.”

Uit de meest recente dot plot van de Fed blijkt echter dat de meeste deskundigen denken dat de rente tegen eind 2023 zal stijgen tot 3,75% om vervolgens in 2024 te dalen tot 3,4%. De kans op rentedalingen is dus nog steeds hypothetisch.

James Bullard, voorzitter van de St. Louis Federal Reserve, zei dat hij tijdens de beleidsvergadering van de centrale bank in september een derde verhoging op rij met 75 basispunten zou steunen. De Fed heeft toegezegd de inflatie terug te brengen van het huidige percentage van 8,5% naar 2% in overeenstemming met de verklaring.

Met andere woorden, de druk op Bitcoin en andere risicovolle activa, die in een bearmarkt terechtkomen toen de Fed in maart een agressieve verkrapping cyclus startte, zou in de nabije toekomst moeten aanhouden. Zou dit dan een goed moment zijn om te kopen?