Crypto-marktleider Bitcoin handelde verder vlak nadat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag een renteverhoging van 75 basispunten aankondigde.

Eind augustus bedroeg de consumenteninflatie in de eurozone 9,1%, het hoogste niveau ooit, en de negende maand op rij waarin de consumentenprijzen stegen.

Analisten verwachtten dan ook dat de ECB “jumbo-renteverhogingen” zou doorvoeren om de stijgende kosten van levensonderhoud aan te pakken.

In de aanloop naar de aankondiging gingen economen uit van een verhoging met 50 basispunten. Verschillende banken op Wall Street voorspelden echter dat de ECB hard zou toeslaan met een verhoging van 75 basispunten. En dat deden ze, terwijl ze ook wezen op verdere verhogingen in de toekomst.

De markten leken onverstoorbaar en Bitcoin zag een 1% swing naar beneden op de 13:00 UTC candle. Ondertussen waren de Europese indices getuige van lichte verkopen, waarbij de FTSE de trend doorbrak met een winst van 2 punten, wat suggereert dat een “jumbo hike” al was ingeprijsd door beleggers.