Bullish divergence treedt op wanneer de prijs van een actief (in dit geval, een cryptocurrency) lagere dieptepunten maakt, maar de indicator die wordt gebruikt om het momentum te meten hogere dieptepunten maakt. Met andere woorden, de prijs daalt, maar het momentum stijgt.

Dit geeft aan dat de neerwaartse trend aan kracht zou kunnen verliezen en dat een ommekeer in het verschiet zou kunnen liggen. Bullish divergence kan dus een belangrijk signaal zijn voor traders om op te letten. Er zijn een aantal manieren om bullish divergence te gebruiken bij het traden van cryptocurrencies.

Een gebruikelijke aanpak is om te wachten tot de prijs boven een weerstandsniveau uitbreekt. Dit kan vaak gepaard gaan met een toename in volume, wat kan bevestigen dat de trend inderdaad aan het omkeren is. Een andere benadering is om cryptocurrencies te kopen wanneer ze tekenen van bullish divergences vertonen en ze dan vast te houden tot de trend omkeert. Deze strategie vereist geduld en discipline, maar kan zeer winstgevend zijn als ze correct wordt uitgevoerd.