Uit gegevens blijkt dat de Bitcoin-mijnindustrie in totaal iets minder energie verbruikt dan de videogame sector.

Energieverbruik Bitcoin-mijnbouw op dit moment 100 TWh per jaar.

Volgens een recent rapport van Arcane Research is het energieverbruik voor het delven van BTC de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, maar maakt de industrie nog steeds een zeer klein deel uit van het wereldwijde totaal.

Momenteel verbruiken Bitcoin-mijnwerkers ongeveer 100 TWh per jaar aan elektriciteit. Dat is ongeveer 0,06% van de totale energiebehoefte in de wereld, een tamelijk klein deel.

Hier is een grafiek die laat zien hoe BTC mijnbouw zich verhoudt tot enkele van de andere energie-intensieve industrieën op aarde:

Bitcoin Mining verbruikt minder energie dan gaming. - Volgens rapport.

De energiebehoefte van de industrie is lager dan die van al deze sectoren: Arcane Research’s “How Bitcoin Mining Can Transform the Energy Industry”

Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien, verbruikt de videospelletjes industrie ongeveer 105 TWh per jaar, net iets meer dan wat BTC-mijnwerkers verbruiken.

Goudmijnbouw daarentegen verbruikt veel meer elektriciteit, met een jaarlijkse energie-inname van ongeveer 240 TWh op dit moment, bijna 2,5x de BTC mining behoefte.

De grafiek bevat ook gegevens voor de papierproductie, die 2.361 TWh per jaar vergt, 10 keer de behoefte van de goudmijnbouw en 24 keer die van de BTC-mining.

Het rapport stelt ook dat de manier waarop BTC miners energie verbruiken anders is dan deze andere energie-intensieve industrieën.

BTC-miners zijn unieke verbruikers van elektriciteit.

Er zijn vijf belangrijke dingen die deze miners “unieke verbruikers van energie” maken. Ten eerste bestaat ongeveer 80% van de werkingskosten van BTC mining alleen al uit elektriciteit.

Dit betekent dat miners een grote stimulans hebben om het met zo weinig mogelijk energie te doen, of te verhuizen naar gebieden waar de prijzen lager zijn.

Het tweede verschil is dat mining locatie-agnostisch is. Miners kunnen hun faciliteiten vrijwel overal vestigen, en kunnen dus gebruik maken van energiebronnen die door niemand anders worden benut vanwege locatie beperkingen van andere industrieën.

Ten derde kunnen Bitcoin-miners hun machines op elk moment aan- of uitzetten. En dat niet alleen, ze kunnen zelfs hun verbruik watt voor watt aanpassen. Het rapport merkt op dat deze eigenschap mining zeer geschikt maakt om te fungeren als een vraagrespons-instrument, dat de kracht van elektriciteitsnetten zou kunnen helpen verbeteren.

Het vierde uitzonderlijke punt van BTC-mining is de modulariteit. Individuele AISC-machines kunnen in willekeurige hoeveelheden worden samengevoegd, waardoor mijnbouwers hun faciliteiten kunnen opschalen naargelang de hoeveelheid energie die beschikbaar is. Dit suggereert dat miners gebruik kunnen maken van 100% overtollige energie die uit energieprojecten komt.

Tot slot is er de draagbaarheid van de mining rigs. Bitcoin-mijnwerkers kunnen hun machines gemakkelijk naar andere locaties vervoeren, omdat de AISC-opstellingen draagbaar zijn.

Op het moment van schrijven drijft de prijs van Bitcoin rond de $19,8k, een daling van 2% in de afgelopen week.

Bron.