Crypto miners hebben veel elektriciteit nodig voor hun mining activiteiten. Maar door het hoge energieverbruik fronsen verschillende instanties hun wenkbrauwen bij het delven van digitale valuta. Bovendien creëren mining activiteiten recent een nieuwe bedreiging voor het milieu door de energiebron.
Sommige miners gebruiken fossiele brandstoffen om de voor mining benodigde elektriciteit op te wekken. De verbranding van deze brandstoffen leidt tot de uitstoot van koolstofdioxide die het milieu vervuilen. Vandaar dat sommige regeringen strenge maatregelen hebben genomen tegen het delven van digitale valuta. terwijl hier nog wordt gesuggereerd dat crypto mining minder stroom verbruikt dan gaming.
China’s verbod op mining.
In 2021 begon China een oorlog tegen crypto mining, met name Bitcoin-mining. De Chinese overheid gaf eerst enkele waarschuwingen uit over het mijnen en verhandelen van digitale activa in het land. Vervolgens brak het verbod op crypto-mijnbouw uit in verschillende provincies van China, waarbij de provincies Xinjiang, Binnen-Mongolië, Sichuan, Beijing en Yunnan het voortouw namen.
Vóór het hardhandig optreden tegen cryptomijnen, was China ’s werelds grootste digitale mijnbouwland.
Kazachstan Strenge Wetgeving.
Terwijl ze de kusten van China verlieten, vonden veel van de mijnwerkers soelaas in Kazachstan. In het begin gooide de regering haar deuren open voor mijnwerkers. Kazachstan werd het volgende crypto-mijnbouw-vriendelijke land en later de tweede grootste BTC mijnbouw basis in de wereld.
De vreugde van de mijnwerkers was echter van korte duur als gevolg van frequente stroomuitval. De regering van Kazachstan nam het initiatief tot strenge wetgeving om de elektriciteitsvoorziening van cryptomijnen te beperken.
De wetgevers dreven de ooit lage energiekosten dramatisch op tot een zeer hoog niveau, waardoor mijnwerkers werden ontmoedigd. Ook gaf het land meer onvriendelijke wetten die alle niet-geregistreerde crypto mijnbouw als economische misdaden bestempelen.
VS Texas bevriest vergunningen voor aansluiting op het net.
Hoewel de meeste mijnwerkers tijdens de Chinese onderdrukking naar Kazachstan verhuisden, kozen sommigen toch voor de VS.
De lage elektriciteitskosten in Texas werden een aantrekkelijk punt voor de mijnwerkers. Het land bood de juiste infrastructurele ondersteuning die de crypto mijnwerkers nodig hebben voor hun activiteiten.
De energiebronnen in de VS zijn het meest vernieuwbaar en betaalbaar voor mijnwerkers. Mijnwerkers concurreren gewoonlijk in een omgeving met lage marges, met elektriciteit als hun enige variabele kosten. Dus hoe goedkoper de energiekosten, hoe beter hun winstgevendheid.
Helaas stijgen de elektriciteitstarieven in de VS geleidelijk. De mogelijkheid om winstgevend te blijven voor mijnwerkers in de VS neemt dus drastisch af.
Bovendien hebben sommige mijnwerkers die naar het land zijn gemigreerd, nu problemen met vergunningen om zich op het net te kunnen aansluiten, zelfs met die verhoogde tarieven. De VS lijken dus hun positie als de beste bestemming voor mijnwerkers te verliezen.
Mijnwerkers op zoek naar alternatieven.
Naarmate de mijnbouw moeilijkheden toenemen, gaan mijnwerkers op zoek naar meer manieren om digitale activa te slaan. En de crypto gemeenschap kan aandacht besteden aan post-Sovjetlanden zoals Armenië. Dit land in de bergen lijkt een goed potentieel te hebben met zijn goedkope elektriciteit en steun van de overheid. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van alle blockchain netwerken om het stroom verbruik te optimaliseren.