Beleggers in Bitcoin (BTC) hebben verschillende strategieën aangenomen om de aanhoudende koers-crash te beheersen, waarbij het actief met bijna 70% is gecorrigeerd vanaf de all-time high die eind 2021 werd geregistreerd. Interessant is dat de meeste beleggers ervoor lijken te hebben gekozen om het vlaggenschip van de cryptocurrency te ‘HODL-en’. 

62% van de Bitcoin-houders heeft de activa al meer dan een jaar niet verkocht in de huidige depressieve marktomstandigheden. Tegelijkertijd heeft 32% van de beleggers het activum vanaf 1 september tussen één maand en 12 maanden van de hand gedaan, zo blijkt uit gegevens van TipRanks. 

Afnemende verkoopdruk.

De bevinding benadrukt de afnemende verkoopdruk van Bitcoin onder beleggers, zoals verder benadrukt door een Finbold-rapport op 25 augustus dat aangeeft dat de crypto-uitwisseling deposito’s van het actief onder het voortschrijdend gemiddelde van zeven dagen verder zijn gekelderd om een tweejarig dieptepunt van 1.921 BTC te bereiken.

Bitcoin prijs analyse.

Dit komt nu Bitcoin worstelt om boven het cruciale $20.000-niveau te blijven, met alle tekenen die erop wijzen dat de sell-off waarschijnlijk zal aanhouden. Bij het ter perse gaan, handelde het vlaggenschip van de crypto iets boven het niveau van $20.010, met verliezen van bijna 1,5% in de afgelopen 24 uur. 

Het is vermeldenswaard dat Bitcoin nog steeds de hoge inflatie omgeving navigeert, gekoppeld aan de renteverhogingen van de Federal Reserve. In dit geval daalde Bitcoin in juli tot onder $20.000, maar begon aan een scherp herstel richting $25.000 in reactie op de vorige renteverhoging; de asset is echter onder dit niveau gedoken in reactie op de laatste Fed-activiteit. 

Hoewel de nabije toekomst onzeker lijkt, zien Bitcoin-voorstanders de huidige bearmarkt als een aantrekkelijke kans om verschillende activa goedkoop te verwerven. 

Banken op Bitcoin voor een rally.

Tegelijkertijd zijn de meeste beleggers ook geïnspireerd om vast te houden aan de activa in afwachting van een toekomstige rally, een mogelijkheid die wordt ondersteund door verschillende crypto-analisten. Zoals gerapporteerd door Finbold, senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence, gelooft Mike McGlone dat Bitcoin en andere activa zoals goud in de tweede helft zullen standhouden en rally zullen maken.

Een ander deel van de markt is echter van mening dat de correctie van Bitcoin zich waarschijnlijk verder zal uitstrekken. Michael Purves, CEO van Tallbacken Capital Advisors, gelooft bijvoorbeeld dat Bitcoin zal handelen op $15.000, waarbij hij opmerkt dat het lange termijn momentum van het activum wankel is geworden. 

Hoewel de toekomst van Bitcoin onzeker blijft, is het onduidelijk hoe lang beleggers zullen vasthouden aan de activa gezien de verlengde crypto winter. 

In de afgelopen maanden leken beleggers zich terug te trekken uit risicovolle beleggingen vanwege hernieuwde zorgen dat de inspanningen van de Federal Reserve om de inflatie te bestrijden de economie in een recessie zouden kunnen storten.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Wanneer u belegt, loopt u risico met uw kapitaal.