Notarissen zijn juridische specialisten die zowel particulieren als bedrijven verschillende juridische en financiële ondersteuningsdiensten bieden. Hier bespreken we een aantal van hun belangrijkste diensten en waarom het inschakelen van een notaris essentieel kan zijn.

belangrijkste notarisdiensten

Testamenten en nalatenschappen

Notarissen kunnen helpen bij het opstellen van levenstestamenten om aan te geven hoe je nalatenschap na je dood moet worden verdeeld, waarbij al je wensen rechtsgeldig worden vastgelegd en tegelijkertijd wordt voldaan aan de huidige wet- en regelgeving.

Huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten

Voorafgaand aan het aangaan van een huwelijk of samenlevingscontract kan een notaris helpen bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten waarin afspraken staan over eigendomsrechten, bezittingen en het delen van kosten. Dit kan dure geschillen over eigendom helpen voorkomen.

Overdracht van onroerend goed

Bij de aankoop of verkoop van onroerend goed spelen notarissen een essentiële rol. Zij regelen de juridische overdracht en zorgen ervoor dat alles volgens de geldende regels verloopt.

Oprichten van BV’s en NV’s

Notarissen spelen een belangrijke rol bij het helpen oprichten van besloten vennootschappen (BV’s) en naamloze vennootschappen (NV’s), door voor hen statuten op te stellen en alle benodigde juridische procedures af te handelen.

Legalisatie en verklaringen

Notarissen verzorgen notariële diensten op documenten zoals kopieën van identiteitsdocumenten, diploma’s of contracten; evenals bepaalde verklaringen zoals een samenlevingsverklaring of een verklaring van erfrecht.

Vermogens- en vermogensplanning

Notarissen bieden professionele begeleiding bij estate planning om het meest kostenefficiënte plan op te stellen om bezittingen door te geven aan toekomstige generaties.
Een notaris in Tilburg inschakelen voor deze diensten is van vitaal belang omdat notarissen rechtsgeldigheid, expertise en professioneel advies op maat bieden voor elke specifieke omstandigheid en wens. Notarissen zorgen er ook voor dat alles voldoet aan alle relevante wetten en regels.