Crypto miljardair Sam Bankman-Fried, die de top-tier crypto exchange FTX oprichtte en runt, gelooft dat Bitcoin en andere cryptocurrencies weer zullen gaan stijgen, en dat kan snel genoeg gebeuren.

Niet zenuwachtig toen Bitcoin inzakte naar $20.000″

In een recent interview met Bloomberg in de show van David Rubenshtein verklaarde de FTX-baas dat hij niet erg nerveus was toen hij zag dat de prijs van het vlaggenschip van de cryptocurrency in mei van dit jaar onder het niveau van $ 30.000 daalde.

De recente inzinking onder het $20.000-niveau werd veroorzaakt door de toespraak van Fed Reserve-voorzitter Jerome Powell, waar hij zei dat de Amerikaanse centrale bank zijn havikachtige positie langer zal handhaven dan eerder werd verwacht.

Op de vraag of crypto een comeback zal maken, antwoordde Bankman-Fried bevestigend. Hij gelooft dat de val van Bitcoin en van de aandelenmarkt grotendeels is beïnvloed door de macro-economische omgeving.

Hij denkt dat de cryptomarkt de crash van de aandelenmarkt heeft gevolgd en dat als de aandelenmarkt zal terugkeren, crypto dat ook zal doen.

Veel zwakke handen werden weggespoeld uit crypto.

Toen Bitcoin in mei begon te dalen, verwachtte de FTX CEO dat deze weg vanaf het allereerste begin “rotsachtig” zou zijn. En het voldeed aan zijn verwachtingen, want veel crypto-bedrijven gingen failliet door de enorme prijsdaling van crypto.

Sam Bankman-Fried heeft ongeveer $ 1 miljard geïnvesteerd in crypto-platforms als leningen. In een recent interview gaf hij echter toe dat hij niet verwacht dat al deze investeringen winstgevend zullen zijn, maar eerder “gemengde resultaten” zullen laten zien.

Hij voegde eraan toe dat veel dingen die uit de cryptomarkt gespoeld moesten worden, er tijdens de recente prijs crash uit zijn gespoeld.

Dit is waarom deze “crisis” van korte duur is.

Sam Bankman-Fried zei dat de huidige crisis volgens hem geen langetermijn kwestie is. Dat zou het wel zijn geweest, volgens Bankman-Fried, als de Nasdaq-index met 30-40% zou dalen en Bitcoin tot $10.000 per munt zou dalen (zoals voor 2020).

In dat geval zou er nog een “ronde van pijn voor de industrie” zijn geweest, en zou het meer een probleem voor de middellange tot lange termijn zijn geworden. Maar de crypto markt zal weer gaan stijgen, wanneer de aandelenmarkt dat doet, beweerde de CEO.

Bitcoin toont nu veerkracht.

Sommige experts hebben Bloomberg verteld dat Bitcoin nu misschien een bodem heeft bereikt, door ruwweg 6% te dalen nadat Jerome Powell op 26 aug. verklaarde dat de Federal Reserve van plan is vast te houden aan zijn havikachtige strategie en dat dus de prijsdruk op de aandelenmarkt zal aanhouden.

In deze bearish omstandigheden, geloven traders dat de BTC daling eerder mild was. Tijdens vorige recessies daalden cryptocurrencies veel harder dan tech aandelen. Deze keer toont Bitcoin volgens analisten enige veerkracht, wat “een veelbelovend teken” is.

Op dit moment is Bitcoin 70,81% gedaald ten opzichte van de all-time high die in november vorig jaar werd bereikt, toen het $68.789 bereikte. Het huidige prijsniveau ligt dicht bij de historische prijs-piek die Bitcoin in december 2017 bereikte, wat de eerste significante all-time high was voor de koningsmunt van de cryptocurrency.