BTC-portefeuilles moeten een miljard bereiken, dan kan de primaire cryptocurrency worden beschouwd als een hedge tegen inflatie, zei Scaramucci.

Ondanks het feit dat hij een uitgesproken voorstander is van bitcoin, gelooft de oprichter en hedgefondsmanager van de investeringsmaatschappij SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci niet dat het activum al een status heeft bereikt van een hedge tegen inflatie. Volgens hem zal dit gebeuren zodra de BTC-portefeuilles een miljard bereiken.

Bovendien is de voormalige Witte Huis-functionaris van mening dat de primaire cryptocurrency een onderwerp van massale adoptie zal worden als gigantische instellingen zoals BlackRock producten introduceren die eraan gerelateerd zijn.

Nog steeds geen hedge tegen inflatie.

In een interview voor CNBC betoogde Scaramucci dat investeren in bitcoin om vermogen te behouden tijdens de huidige inflatoire situatie op dit moment geen geschikte strategie is. Hij verwacht dat de activa “volwassen genoeg” zullen worden en deze functies zullen hebben zodra het wereldwijd een miljard portefeuilles bereikt.

De Amerikaan gaf toe dat hij het ecosysteem van BTC betrad toen er nog maar 80 miljoen wallets waren, terwijl dat aantal vandaag de dag is opgelopen tot ongeveer 300 miljoen.

Net als bij sommige van zijn eerdere optredens, verklaarde Scaramucci dat de toonaangevende digitale activa zich nog in de begindagen bevindt, en net als elke andere innovatie, heeft het tijd nodig om zijn volatiliteit te overwinnen en zich te vestigen als een geprefereerde investeringskeuze.

Niet lang geleden vergeleek hij de aanhoudende crypto winter met de DotCom-bubbel in de jaren 2000. De laatste elimineerde tal van zinloze projecten, maar sommige zoals Amazon en eBay overleefden de crash en staan nu als leiders in hun vakgebied. Scaramucci gelooft dat de bearmarkt in de digitale activa-industrie hetzelfde effect zal hebben, en bitcoin zal uiteindelijk zeker als winnaar uit de bus komen.

Vervolgens denkt de financier, die kortstondig diende als de directeur communicatie van het Witte Huis onder de regering van Donald Trump, dat een gigantische instelling het adoptie niveau van bitcoin aanzienlijk zou kunnen stimuleren:

“Mensen letten niet goed genoeg op wat BlackRock doet. Als Larry Fink en zijn team een product opzetten dat gerelateerd is aan bitcoin, dan zegt dat je dat er een institutionele vraag is… Ik denk dat dit iets enorms is waar niet zoveel aandacht aan is besteed als het zou moeten.”

Brian Armstrong deelt vergelijkbare gedachten

Twee maanden geleden was de CEO van Coinbase, Brian Armstrong van mening dat de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency 5-10x zou moeten toenemen, zodat de activaklasse als een succesvolle hedge tegen inflatie zou kunnen worden beschouwd.

De marktkapitalisatie van cryptocurrency stond op het moment van zijn aankondiging op ongeveer $1,1 biljoen en, ondanks de recente volatiliteit, bevindt het zich nu ook op een vergelijkbare positie.

Op dit moment heeft goud (historisch gezien door veel mensen gekozen als een hedge tegen inflatie) een marktkapitalisatie van meer dan $11 biljoen. Aangenomen dat Armstrongs standpunt juist is, betekent dit dat crypto het edelmetaal zou moeten inhalen. Meer weten over crypto? Check deze masterclass.