Na de meest recente koersdalingen op de crypto markten, suggereerde Arthur Hayes dat het een goed moment zou kunnen zijn om crypto te kopen. Bitcoin en Ethereum daalden wekelijks met tweecijferige percentages na het aantikken van meer maandelijkse hoogtepunten afgelopen weekend. Dit resulteerde in meer dan $ 150 miljard verlies van de gehele market cap.

Enigszins verwacht is de Fear and Greed Index teruggekeerd naar een staat van angst, maar de mede-oprichter van BitMEX, Arthur Hayes gelooft dat deze terugval een kans kan zijn om te accumuleren.

Tijd om crypto te kopen, zegt Hayes.

In zijn laatste Twitter thread over de prijsacties in de crypto markt, begon de voormalige BitMEX executive met de vraag aan zijn bijna 300K volgers of ze een korte termijn of een lange termijn strategie hebben met betrekking tot het investeren in digitale activa.

Als ze hier zijn voor de korte termijn, dan is de prijsactie “lelijk.” In de tegenovergestelde situatie, “kan het betekenen dat je de markt verkeerd leest.” In dat geval hebben beleggers volgens Hayes drie opties – “afdekken, blijven zitten, of meer toevoegen.”

Hij is van mening dat alleen degenen die hun beleggings these fundamenteel hebben laten veranderen, de markt moeten verlaten. Een voorbeeld gevend met Ethereum en de Merge, beweerde hij dat als het langverwachte evenement om een of andere reden wordt geannuleerd, dat hem pas bezorgd zal maken over zijn positie.

Aangezien dit niet het geval is, en de Merge nog steeds gepland staat voor de komende weken, blijft Hayes geloven in het op één na grootste blockchain protocol en suggereerde hij dat “het misschien tijd is om te gaan shoppen.”

De “Merge” zal ETH doen stijgen.

Hayes lijkt inderdaad behoorlijk bullish op de Merge, de gebeurtenis die Ethereum eindelijk zal laten overstappen van de energie-intensieve PoW (proof of work) naar de meer natuurvriendelijke PoS (proof of stake). In een recente blogpost zei de BitMEX medeoprichter dat hij gelooft dat er een sell-the-news moment zou kunnen zijn, wat betekent dat de prijs op korte termijn zou kunnen terugtrekken, maar dat het uiteindelijk positief zou zijn voor langetermijnbeleggers.

Hij vergeleek de Merge met de Bitcoin halvering en suggereerde dat ETH op dezelfde manier zou kunnen rallyen als BTC in het verleden heeft gedaan.

“If the merge is successful… traders will buy ETH today, knowing that the higher the price goes, the more the network will be used and the more deflationary it will become, driving the price higher, causing the network to be used more, and so on and so forth,” he explained. “This is a virtuous circle for bulls.”

Aldus Arthur Hayes

Meer leren over Crypto en Blockchain? Bekijk deze cursus.