Het nieuwe Celsius rapport (CEL) heeft onthuld dat het bedrijf wordt geconfronteerd met een crypto tekort van 2,8 miljard dollar. Het rapport geeft aan dat Celsius een netto cryptomunten positie heeft van negatief USD 2,845 miljard, verdeeld over munten zoals bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), USD coin (USDC), CEL, en diverse andere munten. Het grootste tekort was voor BTC, met 2,155 miljard dollar.

Celsius tekorten

Coin rapport.

Het document, een “Coin Rapport” genoemd, werd op Twitter gedeeld door David Adler, een faillissementsadvocaat en partner bij advocatenkantoor McCarter & English. Het rapport toont de geconsolideerde passiva, belangen en activa van Celsius op een per-coin basis vanaf 29 juli 2022.

Het rapport geeft aan dat Celsius aanzienlijke cryptocurrency holdings heeft, waaronder meer dan 5 miljoen Bitcoin en Ethereum. Het rapport geeft ook details over de schulden van het bedrijf, die in totaal ongeveer $ 1 miljard bedragen. De documenten onthullen echter niet de waarde van de activa van het bedrijf, waardoor het moeilijk is om de werkelijke financiële gezondheid van het bedrijf te beoordelen.

Het rapport komt op een moment dat Celsius steeds kritischer wordt gevolgd door regelgevers en schuldeisers. Het bedrijf is momenteel verwikkeld in een juridische strijd met de SEC, en het probeert zijn schuld te herstructureren met schuldeisers. Het valt nog af te wachten welke invloed deze uitdagingen zullen hebben op de resultaten van het bedrijf in de komende maanden en jaren.

Mismanagement?

Op 20 juli bracht het crypto-uitleenbedrijf Celsius cijfers naar buiten waaruit bleek dat ze een tekort hadden van $2,7 miljard aan crypto en $1 miljard aan liquide middelen. Veel mensen grepen naar sociale media om hun zorgen te uiten. Een gebruiker schreef: “Het niveau van mismanagement is verbijsterend” Anderen vroegen zich af of het wel zin heeft om het bedrijf te herstructureren, en zeiden dat het gewoon zo snel mogelijk moet worden geliquideerd, zodat “iedereen verder kan” Het is vermeldenswaard dat sommige niet-crypto-activa mogelijk kunnen worden omgezet in crypto, wat zou helpen om het tekort te dichten. Met zo’n groot tekort is het echter nog maar de vraag hoe Celsius zich zal herstellen.

Simon Dixon, een belangrijke investeerder in Celsius en oprichter van fintech bedrijf BnkToTheFuture, gaf gisteren commentaar op de oude cijfers, waarbij hij herhaaldelijk naar voren bracht dat Celsius “3 miljard dollar crypto short” is.

celsius rapport

Critici.

Dixon maakte ook van de gelegenheid gebruik om terug te slaan op critici die zeiden dat hij onterecht had gezegd dat Celsius “zonder geld zou komen te zitten.” Onder verwijzing naar het nieuwe valuta rapport zei Dixon dat, aangezien Celsius “nu heeft bevestigd dat ze in oktober zonder geld zullen komen te zitten,” zijn critici ongelijk hadden.

Herstelplan in volle gang.

In juni, toen Dixon zichzelf voor het eerst beschreef als een Celsius-aandeelhouder en een “herstelplan” deelde na het opschorten van de terugtrekking van het bedrijf, had de prijs van het CEL-token het moeilijk. Sindsdien heeft de waarde van het token echter een aanzienlijke stijging van meer dan 300% gezien. Hoewel het moeilijk is om definitief te zeggen wat deze stijging van de prijs van CEL heeft veroorzaakt, hebben sommige gebruikers op Twitter gespeculeerd dat de betrokkenheid van Dixon een factor zou kunnen zijn. Wat de reden ook is, deze piek is goed nieuws voor Celsius nu ze werken aan het herstel van hun eerdere financiële moeilijkheden.

Op het moment van schrijven (12:45 UTC), werd CEL verhandeld op USD 3.17, een daling van 17% in de afgelopen 24 uur en een stijging van 118% in de afgelopen 7 dagen.

Eerder werd gemeld dat crypto beurs FTX wegliep van een deal met Celsius nadat het toegang kreeg tot zijn financiële overzichten. Volgens een rapport van The Block noemden mensen met kennis van de situatie een “gat van $2 miljard” in de balans van Celsius als de reden dat FTX interesse verloor.

Sindsdien heeft Celsius enkele schulden afbetaald, waaronder 78,1m dollar in USD-munten (USDC) aan het leenprotocol Aave (AAVE). Hoewel dit heeft geholpen om zijn financiële situatie enigszins te verbeteren, valt het nog te bezien of dit genoeg zal zijn om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. Alleen de tijd zal het leren.