Het in Singapore gevestigde cryptocurrency platform Crypto.com heeft zich geregistreerd bij de Britse toezichthouder voor financiële diensten, zei het bedrijf in een verklaring op woensdag.

Financial Conduct Authority (FCA).

Dit is het misschien wel het beste crypto nieuws van vandaag. Aansluiting bij het register van de Financial Conduct Authority’s (FCA) betekent dat Crypto.com goedkeuring heeft om crypto-activa diensten en producten aan te bieden aan klanten in het Verenigd Koninkrijk in overeenstemming met anti-witwas- en “terroristische” financieringsregels. Crypto.com heeft nu dus ook eindelijk in het Verenigd Koninkrijk de goedkeuring van de regelgevende instanties gekregen.

Belangrijke markt voor grote crypto-adoptie.

Het Verenigd Koninkrijk is een “strategisch belangrijke markt voor ons”, zei Crypto.com CEO Kris Marszalek, verwijzend naar een toename van crypto-adoptie in het land en de agenda van de regering om Groot-Brittannië een hub voor crypto-activa te maken.

Terwijl autoriteiten over de hele wereld worstelen met de vraag hoe ze de crypto sector moeten reguleren, racen bedrijven om zich te registreren bij financiële waakhonden.

Cryptocurrencies zijn niet gereguleerd in het Verenigd Koninkrijk en er is geen compensatie voor consumenten die hun digitale activa verliezen.

De FCA heeft eerder te maken gehad met een tegenreactie in de crypto-sector na het afwijzen van registratie aanvragen van tientallen crypto-bedrijven.

Vorige maand zei de waakhond dat het altijd “hawkish rond consumentenbescherming” zou zijn als het gaat om crypto.

De marktkapitalisatie in 2022.

Meer dan een biljoen dollar is weggevaagd van de wereldwijde cryptocurrency marktkapitalisatie tot nu toe in 2022 toen de Bitcoin koers naar beneden akte volgens CoinGecko gegevens, omdat grote centrale banken de rente hebben verhoogd, wat beleggers ertoe aanzet risicovollere activa te dumpen.

Crypto.com, dat wereldwijd 50 miljoen klanten heeft, registreerde zich vorige week in Zuid-Korea en in juli in Italië.