Internetondernemer Kim Dotcom zei dat een “grote crash” zou helpen om cryptocurrencies te mainstreamen als een alledaags ruilmiddel, in plaats van speculatief gedrag aan te wakkeren.

Hij sprak terwijl cryptocurrency markten vrijdag sterk daalden, na een plotselinge sell-off. Bitcoin (BTC) daalde ongeveer 4% tot 21.130 dollar, het laagste niveau in meer dan drie weken. Ethereum (ETH), ’s werelds op een na grootste digitale munt, tankte 9%, of $168, tot $1.640.

“De grote crash is nodig voor crypto om mainstream te gaan met gebruik in plaats van speculatie,” zei Kim, een zelfbenoemde ‘internet vrijheidsstrijder’, op Twitter. “Dat is wanneer je je ontketent van de onderdrukkers en vrijheid de gedecentraliseerde kracht heeft om te bloeien (sic).”

Crypto prijzen blijven dalen.

Bitcoin steeg onlangs boven de $ 25.000 voor de eerste keer sinds zijn dieptepunten van medio juni van $ 17.500, geholpen op door een rally in Amerikaanse aandelen temidden van tekenen dat de inflatiedruk zou kunnen afnemen.

In de afgelopen maand verdubbelde de prijs van Ethereum tot meer dan $2.000, gestimuleerd door de verwachtingen van de langverwachte netwerk upgrade die voorlopig gepland staat voor 15 september.

De laatste daling van de crypto prijzen, die ook toonaangevende activa zoals Binance coin (BNB), Solana (SOL), en Cardano (ADA) zag dalen, kan een gevolg zijn van de “aanleg van de markt voor schommelingen”.

“Deze dingen gebeuren en de reden is dat liquidatie cascadeert in reactie op enorme long trades die vaak over hefboom zijn,” vertelde Sebastian Menge, oprichter en COO bij burn-to-earn platform Fitburn, aan Be[In]Crypto.

“Wanneer de hefboom geliquideerd wordt, weerspiegelt dat zich in de prijzen van crypto-activa over de hele linie. Normaal gesproken zijn market makers op zoek naar liquiditeit en daarmee hebben ze de neiging om de prijs omhoog of omlaag te duwen om de trades te liquideren.”

Gebruik crypto elke dag, niet HODL’

Kim Dotcom, de Duits-Finse ondernemer, en politiek activist, bekritiseerde eerder de Amerikaanse economie als “beyond bankrupt.” Ook is hij zeer pessimistisch over de toekomst van de wereldeconomie.

Op een bepaald moment sprak Dotcom over een komende “Nieuwe Wereld Orde”, en hoe deze tot doel heeft om “over te gaan in een nieuwe dystopische toekomst waar de elites de meesters zijn van de slaven zonder de cosmetica van democratie.”

Maar hij heeft ook zijn 860.000 Twitter volgers aangespoord om bitcoin en bitcoin cash te kopen, voornamelijk omdat hij gelooft dat de Amerikaanse dollar waardeloos zal worden en de economie zal instorten. Dotcoms laatste advies is dat mensen crypto als dagelijks geld gaan gebruiken.

“Crypto is de toekomst. Niets kan deze revolutie stoppen. HODL niet. Gebruik crypto elke dag,” tweette hij.

Wil je nu de markt nog in zijn kinderschoenen staat ook alles over crypto leren? Bekijk dan deze Gratis Crypto Masterclass.